Gâvura bas dipçiği”

21.01.2015 10:50:59

Kadına şiddete farkındalık oluşturmak amacıyla asılan afiş, şiddetin âlâsını gördü. İlahiyat fakültesi öğrencileri, afişi bu hale getirdi. Üzerine yazılan Gâvura bas dipçiği” sözleri İlahiyat Fakültesi'nde kadına şiddete bakışı gözler önüne serdi.

Geçen yılın ilk dokuz ayında 207 kadın cinayeti işlenmesi üzerine,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı bu konuya daha fazla sessiz kalmadı. Kadına şiddet konusunda farkındalık yaratmak isteyen sanatçılar da bu afişlerde poz verdiler. Hazırlanan bu afişler ülkenin birçok yerine asıldı. Bizim haberimizde buradan sonra başlıyor…

Kadına şiddet konusuna dikkat çekmek isteyen afişlerden biri Erciyes üniversitesi İlahiyat Fakültesi kantinine asıldı. Öğrenciler ise afişi karalama tahtasına çevirdi. Kadına şiddet, afişte de devam etti. afiş üzerinde bulunan kadının fotoğrafı da şiddetten payını aldı. Afiş üzerine yazılan yazılar ise tehlikenin boyutlarını daha da artırır cinsten. Afiş üzerine yazılan, “Biz Müslümanız kadına el kaldırır mıyız?”, “Gâvura bas dipçiği” ve “Şu kızı rahat bırakın” sözleri dikkat çekti.

Afişin şiddete uğramış fotoğrafı ise sosyal medyada tepki topladı. Bir grup genç tarafından sosyal paylaşım sitelerinde tartışmaya açılan bu fotoğraf, kadına yaklaşımın ne seviyede olduğunu gözler önüne serdi. Afişin İlahiyat Fakültesi’nde bu hale getirilmesi ise dikkat çekici.

Haber: Berna Utaş Utangan